Fõ tartalom

2016. május 25., szerda 19:00

Vizsgák

Írta:

A mai napon az írásbeli vizsgával megkezdődött iskolánkban a másodévfolyam komplex szakmai vizsgaidőszaka.

Ez év május 5-7. között osztálykirándulásra érkezett hozzánk a budapesti Zrínyi Miklós Gimnázium 9. évfolyamos, közbiztonsági tagozatos osztálya. Az osztályfőnök, Tóth Krisztina testnevelés szakos tanárnő, arra kért bennünket, hogy kínáljuk meg őket egy kis ízelítővel a helyi diákéletből, speciális képzésünkből és tájékoztassuk őket arról, milyen követelményeknek kell megfelelniük a hozzánk jelentkezőknek a felvételi vizsgán.

Az elmúlt időszakban több, a veszélyes anyagokkal összefüggő súlyos balesetek veszélyének kezeléséről szóló, SEVESO III. irányelv – amelynek megalkotását és új alapokra helyezését elsősorban a veszélyes anyagok besorolásának megváltozása indokolta - rendelkezéseit hazai jogrendbe ültető jogszabályi módosítás történt.

2016. május 18-19. között iskolánkon került sor a B.-A.-Z. megyei RFK csapatszolgálati századának aktualizáló képzésére, amelyben a Készenléti Rendőrség kiképzői is aktív szerepet vállaltak.

2016. május 20., péntek 11:07

Madármentés

Írta:

Tegnap délelőtt iskolánk gondnoka egy madárfiókára lett figyelmes az 5-ös kollégium előtt, a fűben. Közelebb lépve látszott, hogy a kis tollas egy mátyásmadár fióka, feje még bolyhos, farka épphogy növöget, de szárnyán már égszínkék fedőtollak ragyogtak. Szülei nem voltak a közelben, védtelenül-riadtan tekintgetett körbe, mintha tudná, milyen könnyű zsákmányt jelent a környékbeli macskáknak.

2016. május 18., szerda 09:12

Karcagiak iskolánkon

Írta:

Május 10-én, tanulmányi kirándulás keretében, immár tizenkettedik alkalommal látogattak el hozzánk a karcagi Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai. A rendvédelmi fakultációs képzést folytató neves intézményt, idén huszonhat érdeklődő tanuló és három tanár képviselte.

2016. május 18., szerda 09:07

Rendőrnap a Városligetben

Írta:

Iskolánk a tavalyi évhez hasonlóan, ebben az évben is képviseltette magát a budapesti Városligetben megrendezésre került VI. Rendőr-és Tűzoltónap rendezvényen.

2016. május 18., szerda 08:54

Megérkezett a végeredmény

Írta:

Kézhez kaptuk az Országos Tanulmányi Verseny végeredményét.

A számok magukért beszélnek.

Még egyszer szívből gratulálunk a szép sikerhez!

2016. május 12., csütörtök 08:38

Mesterlövészek

Írta:

2016. május 10-én, Dunakeszin a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, Oktatási és Továbbképzési Központjában került megrendezésre a 2015/2016. tanévi rendészeti szakközépiskolai I. évfolyamos rendőr tanulók országos, egyéni tanulmányi versenyének döntője.

2016. május 12., csütörtök 14:18

Kerékpáros Iskola Kupa országos döntő

Írta:

2016. május 10-12. között, Miskolcon került megrendezésre a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntője. A versenyt az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának megbízásából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezte. A verseny fővédnöke Papp Károly r. altábornagy országos rendőrfőkapitány Úr az ORFK-OBB elnöke, védnöke pedig dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány Úr volt.

A Magyar Vöröskereszt 1881-ben alakult meg és azóta is töretlenül szolgálja az emberek egészségét. Ma Magyarországon, napi szinten legalább 1800 véradót kell toborozniuk országszerte ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű vérkészlet álljon rendelkezésére az egészségügynek a gyógyításhoz, életmentéshez.

2016. május 12., csütörtök 08:28

Szakmai továbbképzés Szegeden

Írta:

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ háromnapos szakmai továbbképzést szervezett 2016. április 25-27 között, amelynek a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola adott otthont. Iskolánkat, a határrendészeti munkacsoport vezetője dr. Zachar Gábor c. r. alezredes, Andricsák Lajos r. főhadnagy úr és jómagam képviseltem. A rendezvényen részt vettek a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola és az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola határrendészetet oktató szaktanárai is.

1. oldal / 16