Fõ tartalom

2014. december 19., péntek 00:00

Ünnepi köszöntő

Írta:

Ez az év sem feladatokban, sem kihívásokban nem fukarkodott, eredményekben gazdagon telt, hiszen, ha csak végig gondolom, mi mindent értünk el ebben az évben, oldalakat tölthetnék meg.  Kollektívánk mindezt átélte, de honlapunk szorgalmas látogatói is nyomon követhették eseményeinket...

2014. december 17., szerda 00:00

Éberség és lélekjelenlét

Írta:

Iskolánk tanulói a szorgalmi időszakban hétköznaponként „gyakorló szolgálatot” látnak el a B-A-Z Megyei Kórház területén, melynek során segítik a kórház belső rendjének fenntartását, a parkoltatást, valamint a kiemelt fontosságú területeken járőröznek.

November 20-án két tanulónk Farkas Márk és Kozma Gergely a kórház területén egy bizonytalanul közlekedő autóst állított meg. A gyanújuk beigazolódott a férfi rosszul volt.

2014. december 11., csütörtök 00:00

Országos első helyezés

Írta:

2014. december 10-én került sor az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző központjában a Belügyminisztérium és szervezetei éves összesített sporteredményeinek kihirdetésére és a sport tevékenységben kimagaslóan szerepelt, a szervezésben, a sport támogatásában elévülhetetlen érdemeket szerzett kollégák kitüntetésére, jutalmazására.

2014. december 10., szerda 00:00

Nyugdíjas találkozó

Írta:

2014. december 9-én, kedden tartottuk az iskolán már hagyománnyá vált Nyugdíjas találkozót az intézmény korábbi dolgozói számára.

Örömmel néztünk végig a megjelenteken, akik idén is több, mint harmincan tették tiszteletüket ezen a rendezvényen. A vendégek a Tiszti étkezdében gyülekeztek, ahol vezetőink, kollégáink fogadták a szép korúakat.

2014. december 09., kedd 00:00

Újra ESR képzés Miskolcon

Írta:

Bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy sürgős segítségre van szüksége, baleset, betegség tűzeset vagy más katasztrófaeset miatt. A 112-es segélyhívó telefonszámon lehet hamarosan teljes körűen segítséget kérni, ez a szám váltja ki a jelenleg még szintén elérhető 104,105 és 107 számokat. A 112-es hívásokat fogadó operátorok olyan speciálisan kiképzett szakemberek, akik veszély- illetve vészhelyzetben el tudják dönteni, hogy a hívó fél jelzésére a mentőket, a tűzoltókat vagy a rendőrséget kell riasztani, esetleg több készenléti szervet is együttesen.

2014. december 09., kedd 00:00

Szaktanfolyami dömping

Írta:

2014. december 01-én újabb szaktanfolyami csoportok kezdték meg tanulmányaikat iskolánkban.

A szaktanfolyamok résztvevői a hagyományokhoz híven zömében a környező megyékből érkeztek, de nagy örömünkre Veszprém-, Tolna- és Fejér megyéből is beiskoláztak közrendvédelmi- és bűnügyi területen dolgozó kollégákat. A négy csoportban összesen 80 fő „állt rajthoz”, hogy - a jelenleg is betöltött, vagy később betöltendő - szolgálati beosztásaikhoz a szükséges végzettséget megszerezzék.


A kedves gyermekdal minden sora mintha kedden délután íródott volna az iskola étkezdéjében. Kicsik, még kisebbek és nagyok egyaránt ragyogó arccal várták a Nagyszakállút az idei ünnepségen. Ám nem unatkoztak, amíg megérkezett a Télapó, hiszen volt csillámtetkó készítés és a Diri dongó együttes jó hangulatú műsorával hangolódtak a gyerekek, énekeltek, táncoltak és "hógolyóztak" is.

2014. december 01., hétfő 00:00

Jön-e megye? I.

Írta:

2014. november 27-én tartottuk új programsorozatunk első rendezvényét. Az új kezdeményezés célja, hogy vendégül lássuk a szomszédos megyék rendőri vezetőit és bemutassuk nekik a rendőrképzés jelenlegi helyzetét, illetve megismerkedjenek iskolánkkal. Ezzel egyrészt erősíteni kívánjuk a tanulóink gyakorlati képzését biztosító szervekkel való napi kapcsolatainkat, másrészt összehangolni a képzéssel, továbbképzéssel kapcsolatos egymás iránti elvárásainkat, a meglévő személyi és tárgyi feltételeink optimális hasznosítását.

2014. október 31., péntek 00:00

Felvételi egységcsomag 2015/2016

Írta:

Tisztelt iskolánkba felvételizni szándékozó fiatalok!

Dokumentumaink között a mai naptól megtalálják és letölthetik az új, 2015/2016 tanévre szóló felvételi egységcsomagot, és a jelentkezéshez szükséges legfontosabb tudnivalók rövid összefoglalóját.

Az egységcsomagot a "Dokumentumok/Felvételi" menüben, illetve a "Felvételi/jelentkezési lapok, tájékoztatók" menüpont alatt találják meg.

Jelentkezési határidő: 2015. február 13.

Utoljára frissítve: 2014. november 26., szerda 08:08

Hagyományosan ismét iskolánkban került megrendezésre 2014. november 20-án a Belügyminisztérium Országos Tanintézeti Judo Bajnokság.

A rendezvény célja, hogy a különböző tanintézetekben tanuló leendő rendőr vagy büntetés-végrehajtási intézet tagjainak versenyzési és sportolási lehetőséget biztosítsanak a szolgálatot elősegítő küzdősportban barátságos és sportszerű mérkőzések keretében. A bajnokságra hat oktatási intézmény nevezett: Adyligeti-, Körmendi-, Szegedi és Miskolci Rendészeti Szakközépiskola, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási Központja. Mérlegelés után összesen 107 tanuló versenyzett, a nők 5 súlycsoportban, a férfiak 7 súlycsoportban mérkőztek egymással.

Intézményünk az érdeklődők számára felvételi felmérést és tanácsadást szervez az alábbi időpontokkal:

Turnusok:
1. 2015. január 23-24.
2. 2015. január 30-31.
3. 2015. február 06-07.

Célja: megismertetni érdeklődőinkkel az iskolai felvételi vizsga körülményeit, követelményrendszerét, áttekintést nyújtani és gyakorolni a szakmai műveltségi vizsga adatbankjához hasonló kérdéseket, felmérni a fizikai alkalmassági vizsga ágaiban nyújtott teljesítményeket.

Utoljára frissítve: 2014. november 25., kedd 10:46

Az iskolánk nyílt napjával egy időben került megrendezésre a térségünkben működő rendészeti ágazati képzést folytató „civil” szakközépiskolák vezetői és szaktanárai számára az új típusú pályaorientációs képzéssel kapcsolatos első munkaértekezletünk.
A meghívónkat ez alkalommal elfogadta a miskolci Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola, a Nagykállói Budai Nagy Antal Szakközépiskola, és a putnoki Serényi Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola.

1. oldal / 6