Fõ tartalom

2015. november 25., szerda 00:00

LOGÓ tervek

Írta:

Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács által „Tervezz logót!" címmel meghirdetett pályázatra beérkezett pályaművek

 

A Rendőrség rendészeti szakközépiskolai, érettségire épülő, iskolai rendszerű, nappali tagozatos szakképzést indít az országos képzési jegyzékben szereplő rendőr tiszthelyettes szakképesítés megszerzésére. A végzettség a rendőrségnél tiszthelyettesi besorolási osztályba tartozó beosztás betöltésére jogosít.

Jelentkezni a következő szakközépiskolákba lehet:

Utoljára frissítve: 2015. november 15., vasárnap 20:34
2015. november 15., vasárnap 00:00

HPV előadás

Írta:

Az iskolánk egészségnevelési programjának keretében egészségügyi szakembereket hívunk meg, akik nagy érdeklődésre számot tartó témakörökben tartanak előadásokat iskolánk dolgozóinak és tanulóinak.

Az idei tanév első előadása 2015. november 10-én volt, a hazánkban is igen elterjedt HPV-ről, azaz a Humán Papillóma Vírusról szólt, amely ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó.

2015. november 15., vasárnap 00:00

Nyílt nap 2015. november 12.

Írta:

A szokatlanul enyhe és gyönyörűen napos időben 881 fő látogatott el iskolánkba megye határon belülről és távolabbi régiókból (Tokaj, Vásárosnamény, Szerencs, Baktalórántháza, Heves, Derecske) és ismerkedett meg a magyar rendőrképzés „fellegvárával”, a különböző oktatási színterekkel és a felvételi rendszer sokrétű elemeivel.

2015. november 02., hétfő 00:00

Nyílt nap - 2015. november 12-én

Írta:

FELHÍVÁS
a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola és
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
közös NYÍLT NAPOT tart
2015. november 12-én 7.30-13.00 óra között

A rendőr szakmai képzés sajátos elemei mellett megismerhetik látogatóink a képzés helyszíneit, az órákon használt speciális felszereléseket, lőfegyvereket.

Utoljára frissítve: 2015. november 09., hétfő 07:51

2015. október 22-én a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában került megrendezésre a 2015. évi BM Tanintézeti Járőrbajnokság, ahol a négy rendészeti szakközépiskola valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar csapatai mérték össze erejüket. Iskolánk férfi és női csapattal képviseltette magát.

Utoljára frissítve: 2015. november 09., hétfő 07:51
2015. október 29., csütörtök 00:00

Nyitott bíróság

Írta:

Az Országos Bírósági Hivatal az átlátható, nyitott igazságszolgáltatás jegyében „Nyitott Bíróság” címmel előadássorozatot indított 2012-ben, melyet ebben az évben is folytatnak. 2012. és 2013. évben már éltünk is ezzel a lehetőséggel, idén a bűnügyi szaktanfolyamos kollegákkal vettünk részt egy büntető ügyben, bírósági tárgyaláson.

Felhívjuk a másodéves tanulóink figyelmét, hogy a szakmai gyakorlatot megszakítva a tanév során tanintézeti összevonásokat tartunk, melyeken nem mindenki a saját osztályával fog részt venni. A mellékelt dokumentumok tartalmazzák az egyes osztályok tanintézeti képzésének időszakait, valamint azt, hogy az osztályból minden tanulónak egyszerre kell e megjelennie a képzésen. Az osztályuktól elkülönülő tanulókról készített név szerinti kimutatás megmutatja, hogy kik azok a tanulók, akik nem a saját osztályukkal vesznek részt a tanintézeti képzésben.

Kérjük, hogy a szolgálati helyén mindenki tájékozódjon a tanintézeti összevonások időpontjáról, és amennyiben az iskola és a szolgálati hely tájékoztatásában eltérést tapasztal, akkor keresse osztályfőnökét telefonon!

A tanintézeti összevonásokra mindenki hozza magával a Foglalkozási naplóját! Az összevonást megelőzően az étkezési igényét jelezze előre mindenki, ellenkező esetben aki ezt nem teszi meg, annak nem lesz lehetősége az A és B menü közül választania.

2015. október 25., vasárnap 00:00

Nagyvárad - Szimpózium 2015

Írta:

2015. október 5-7. között Nagyváradon, az "Avram Iancu" Határrendész Tiszthelyettes-képző iskola által 8. alkalommal megrendezett nemzetközi konferencián iskolánk ismét képviseltette magát. A Szimpóziumon rajtunk kívül az alábbi intézmények delegációi vettek részt:

2015. október 27., kedd 00:00

Cél a körös mellalak…

Írta:

Az idén is elérkezett az idő, mint minden tanévben, hogy az első évfolyam tanulói átessenek az első „tűzkeresztségen”. Így történt ez most is október 19-22.-e között a Harsány melletti dombokon, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola használatában lévő szabadtéri lőtéren. Ebben az időpontban zajlott a gépkarabély lövészet, valamint a lövészeti hatásbemutató.

2015. október 25., vasárnap 00:00

Kassai tanulmányi út

Írta:

A kassai partneriskolánk invitálásának eleget téve, a szakmai kapcsolatok elmélyítése és az együttműködés lehetőségeinek kiszélesítése céljából 2015.09.29 és 2015.10.01. között iskolánk négy tanára utazott Kassára. A szlovák rendészeti képzés gyakorlatát Molnár Ádám c.r. őrnagy főtanárnak, Fónagy István r. százados főtanárnak, Balogh Zsolt tanárnak és a delegáció vezetőjének dr. Zachar Gábor c.r. alezredes kiemelt főreferensnek volt szerencséje tanulmányozni.

2015. október 15- én iskolánk közrendvédelmi szituációs szakkabinet helyiségeiben rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a II. Megyei Bűnügyi Szemlebizottság Vezetői és Bűnügyi Technikusi Versenyt.

A versenyen a megye valamennyi városi kapitányságainak szemlebizottságai versenyeztek előre beállított helyzetekben és szituációkban.

1. oldal / 12