Fõ tartalom

Az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztálya 2015. július 14-15-én, iskolánkon rendezte meg az Országos Tevékenység-irányítási versenyt. A versenyen minden megyei rendőr-főkapitányság és a BRFK 3 fős csapattal képviseltette magát.

2015. június 26., péntek 00:00

Kibocsátó ünnepség 2015.

Írta:

2015. június 25-én került sor a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola 2013/2015-ös évfolyamának kibocsátó ünnepségére.

A most végző ifjú rendőreink 2014. február 22-én a budapesti Syma Csarnokban Magyarország Miniszterelnöke előtt tették le rendőri esküjüket. Ezeket az ünnepélyes pillanatokat a Rendőri eskü szövegének meghallgatásával elevenítette fel 489 tanulónk, mivel az eskü tartalma most vált teljessé, hiszen szakképesítésük birtokában teljes intézkedési jogkörrel kezdik meg rendőri pályafutásukat.

2015. június 25-én volt a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola naperőművének ünnepélyes átadása. Ezzel a nappal megkezdődött a próbaüzem, mely az intézmény áramfogyasztásának közel 32%-át fogja a természet segítségével biztosítani. A 119,90 millió forint Európai Uniós támogatás segítségével létrehozott beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat közösen finanszírozta.

A Magyar Rendvédelmi Kar 2015. június 5-6-án, első alkalommal rendezi meg az ágazat teljes területét érintő családi napját a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában.

A rendezvény célja, hogy a Belügyminisztérium alá tartozó szervezeti egységek, valamint a hétköznapokban a rendvédelem területén közösen tevékenykedő szervezetek minél szélesebb betekintést nyerjenek egymás munkájából, egymás eszközeinek felszereléseinek, technikáinak, ismeretéből...

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, és az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő „Roma és/vagy szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalok tehetségfejlesztésének, a mentorálást végző pedagógusok továbbképzésének és különböző szervezetek együttműködésének támogatása” címmel írt ki pályázatot, melyre a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola („Akkreditált Kiváló Tehetségpont”) roma rendészeti pályaorientációs és tehetségfejlesztő tábor megszervezésére és megvalósítására irányuló programtervet készített.

A pályázat kiírója programunkat 1.000.000,-Ft támogatásban részesítette.

A teljes cikket itt olvashatja.

2015. június 08., hétfő 00:00

Magyar Rendvédelmi Kar 1. Családi Napja

Írta:

2015. június 5-6-án tartotta meg a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) első alkalommal az ágazat teljes területét érintő családi napját a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában.

A rendezvény célja az volt, hogy a Belügyminisztérium alá tartozó szervezeti egységek, valamint a hétköznapokban a rendvédelem területén közösen tevékenykedő szervezetek minél szélesebb betekintést nyerjenek egymás munkájából, egymás eszközeinek felszereléseinek, technikáinak, ismeretéből... további cél, első sorban Miskolc város lakóinak, de az ország érdeklődőinek is lehetőséget kívánunk biztosítani, a rendvédelembe történő betekintésre.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Pintér Sándor Magyarország Belügyminisztere volt.

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola Tehetségpontja "Multikulturális ismeretekkel a hatékony rendőri intézkedésért" címmel szervezett tehetséggondozó műhelyt május hónapban. A kidolgozott program a "Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2013-2014. évi cselekvési programja" alapján tehetséggondozó műhelyek számára kiírt pályázathoz kapcsolódott.

A tehetséggondozó műhely programjának megvalósításával célunk az volt, hogy a beválogatott tanulók ismereteket kapjanak a Magyarországon élő, multikulturális népcsoportokról, kiemelve a roma és a zsidó közösségeket. Ismerjék meg származási országaikat, tradícióikat, vallási, kulturális szokásaikat, az emberiség és az ország fejlődésében kiemelkedő szerepet játszó tudósaikat.

Bővebben

Zánkán került megrendezésre a 2015. évi BM Országos Terepfutó Bajnokság, ahol 60 belügyi szerv 610 versenyzője vett részt.

Tanulóink a nyílt kategóriában indultak, amely a nőknél 4000 métert, míg a férfiaknál 6000 métert jelentett. Az időjárással  és az eső áztatta pályával kiválóan megbirkóztak csapataink, így a következő eredmények születtek:

2015. május 15-én tartotta 37-dik és egyben utolsó nyugdíjas találkozóját a 2. Honi Légvédelmi Hadosztály iskolánkban. A hadsereg ezen hadosztályának egykoron intézményünk adott otthont szolgálati helyként, majd később a nyugdíjas találkozók alkalmával visszatértek a falak közé.

A nyugdíjas találkozó a Bocskai Laktanyában lévő emléktáblánál tartott koszorúzással vette kezdetét, majd iskolánkban folytatódott.

Ünnepi beszédében Sárossy Gábor nyugállományú alezredes hangsúlyozta, hogy a hadosztály évtizedeken keresztül, elszántan, fegyelmezetten védelmezte Magyarország kijelölt légi határait, biztosította Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a környező országrészek ipari- és gazdasági központjainak légi oltalmát.

A 2013-ban kiadott rendészet ágazatra vonatkozó kerettanterv általánosan a 2014/2015-ös tanévtől került bevezetésre a 9-12. középiskolai évfolyamokban, ám néhány szakközépiskola már a 2013/2014-es tanévben megkezdte a képzést.

A 4 éves képzésben érintett tanulók a sikeres érettségit követően egyik alternatívaként választhatják a rendészeti szakközépiskolai képzésben való részvételt úgy, hogy korábbi tanulmányaik és eredményes rendészeti tárgyból tett érettségijük elismerésével képzésük másfél éves időtartamra csökken a rendőr tiszthelyettes képzésben. Az így fél évvel rövidülő képzés rendészeti szakközépiskolai keretek között történő hatékony végrehajtása érdekében a Miskolci RSZKI fontosnak tartotta, hogy konzultációt kezdeményezzen a térségünkben rendőr ágazati képzést folytató középfokú intézmények szakembereivel. A konzultáció témájának a rendőrképzést meghatározó két kerettanterv (érettségi előtti és érettségi utáni) tartalmi elemeinek áttekintését, összevetését határoztuk meg. Első alkalommal 2014. november hónapban találkoztunk a középfokú intézmények szakembereivel.

Intézményünk és a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központja adott helyt idén 2015. május 15-én az Észak-magyarországi Büntetés-végrehajtási Intézetek Kiképzési-sport találkozójának.

A résztvevő intézetek az alábbiak voltak:

  • Balassagyarmati Fegyház és Börtön
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
  • Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
  • Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
  • Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
  • Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet
2015. máj. 19., kedd 00:00

XVII. Rendőr Judo Európa-bajnokság

Írta:

2015. május 10.-13. között került megrendezésre a németországi Drezdában a XVII. Rendőr Judo Európa-bajnokság.

Ezen a nívós rendezvényen intézményünk 204.E. osztályos tanulója, Diószeghy Csaba próbaidős rendőr őrmester is részt vett, a magyar rendőr judo válogatott tagjaként. A magyar válogatott csapat négy férfi és három női versenyzővel indult ezen a megmérettetésen, ahol 17 ország 91 versenyzője nevezett a „viadalra”.

1. oldal / 9