Fõ tartalom

2015. április 23., csütörtök 00:00

Rendőrnapi ünnepségünk

Írta:

2015. április 23-án került megrendezésre a Rendőrség Napja alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve a nyílt rendőrnapi rendezvényünk. Az ünnepség elöljárója dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője volt.  A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Török Dezső úr, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Elnöke. Az idei nyílt rendezvény programjai iskolánk alakuló terén kerültek lebonyolításra, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek a testület és iskolánk működésébe, életébe.

2015. április 22., szerda 00:00

Napelemes Fejlesztés Szakközépiskolánkban

Írta:

119.90 millió forint európai uniós támogatás segítségével napelemes rendszer fogja megtermelni a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola áramfogyasztásának egy részét. A beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat közösen finanszírozza. A fejlesztés eredményeként az intézet villamosenergia ellátásának egy részét, 2015 szeptemberétől kezdődően, közel 170 kWp-os új hálózati visszatáplálásos napelem rendszer biztosítja.

A fejlesztés a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola elektromos áram felhasználásának kielégítését szolgálja alternatív, környezetbarát módon. A beruházásban a meglévő energiaigény kielégítése a cél korszerűbb technológia alkalmazásával. A napelemes rendszer segítségével termelt áram diverzifikációs lehetőséget biztosít az intézmény számára, amely energiabiztonságot teremt.

2015. április 16-18 között iskolánkon került megrendezésre a XI. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny, melyen az ország valamennyi megyéje képviseltette magát összesen 61 csapattal.

A verseny fővédnöke Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere, a verseny védnöke az országos rendőrfőkapitány és az országos katasztrófavédelmi főigazgató volt.

Kedves látogató!

Szeretném megosztani élményeimet a kolozsvári Septimu Muresan Rendőr Szakközépiskolán tett szakmai tanulmányi útról, mely 2015. március 23-27. között valósult meg.

A Kolozsvári Rendőr Szakközépiskola és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola között 2015. évre megkötött szakmai és szakképzési feladatok végrehajtására vonatkozó együttműködési munkaprogram alapján történt a miskolci delegáció kiutazása. A román partneriskola hatodik alkalommal rendezte meg nemzetközi konferenciáját, melynek témája: „A közrendvédelem Európában, a hagyományok és a jelenkor”.

2015. április 16., csütörtök 00:00

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztünk

Írta:

Magyarországon 2001 óta április 16-a a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja.

1944-ben a náci megszállókkal együttműködő magyar közigazgatás és rendvédelem tagjai ezen a napon kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását a korabeli Északkelet-Magyarországon és Kárpátalján. A példátlan gyorsasággal lezajlott gettósítás után mindössze néhány hét alatt, május közepe és július eleje között, a teljes vidéki zsidóságot Auschwitz-Birkenauba deportálták, ahol azonnali halál várt rájuk.

2015. március 30., hétfő 00:00

Tűzvizsgálók továbbképzése

Írta:

2015. március 23-i kezdéssel kriminalisztikai tanfolyam került lebonyolításra intézményünk és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részvételével.

Az általunk oktatott, és az országos katasztrófavédelmi Főigazgató Úr által jóváhagyott képzési program egy képzési sorozat harmadik modulját tartalmazza. A tűzvizsgáló szakemberek számára kriminalisztikai ismereteket oktatott Bárány Zoltán r. alezredes, bűnügyi szaktanárunk. A képzésben 15 fő vett részt az ország egész területéről.

2015. március 30., hétfő 00:00

Katasztrófavédelmi alapozó képzés

Írta:

2015. március 27-én zárult katasztrófavédelmi képzésben résztvevő 21 fő tanuló tanulmánya iskolánkon.

Ez immár a hatodik alkalom volt, hogy a Katasztrófavédelmi Oktatási Központtal együttműködve az új típusú rendészeti alapképzés ismereteit intézményünkben sajátítják el az erre méltó fiatalok.

2015. március 27., péntek 00:00

Együttműködés a rendészeti tehetségekért

Írta:

Együttműködés a rendészeti tehetségekért - Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács alakult

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola 2008-ban kötelezte el magát a tehetséggondozás mellett. Tevékenységét a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) 2011-ben és 2014-ben "Akkreditált Kiváló Tehetségpont" cím adományozásával ismerte el.

A Miskolci RSZKI tehetséggondozó munkájában nyitott a rendészeti pályaorientációs intézmények, az ágazati képzést végző szakközépiskolák, a munkáltatók és más a rendészeti szakmai specifikumoknak megfelelő szervezetek irányába. A tehetséggondozás területén szerzett szakmai ismereteire, tapasztalataira, valamint az említett nyitottságra alapozva a partnerek körében olyan szervezeti forma létrehozását kezdeményezte, mely regionális szinten a rendészeti pályára orientálódott fiatal tehetségek megtalálását, fejlesztését, érvényesülését, tehetségük hasznosulását hivatott szolgálni. Ez a szervezeti forma az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács.

2015. március 26., csütörtök 00:00

Ismét elindult a felvételi!

Írta:

A korábbi évekhez hasonlóan, idén március 23-án újra elindítottuk felvételi vizsgáinkat!

Évtizedek hagyománya, hogy a rendőri hivatás népszerű a fiatalok körében, még mindig egyfajta romantika és misztérium övezi az egyenruhás létet. Ennek következménye, hogy évről-évre jelentős számú fiatal felnőtt jelentkezik iskolánk rendőrképzéseire. Nem volt ez másképp ebben a ciklusban sem, amikor is a február elején lezajló eljárás során 1281 fő adta be felvételi kérelmét intézményünkbe. Zömében a kelet-magyarországi régió fiataljai célozzák meg iskolánkat, de nem ritka, hogy intézményünk hírneve távolabbi megyékből is ide vonzza a tanulni vágyó fiatalokat.

2015. március 19., csütörtök 00:00

Rangos helyezések a Kempo Világkupán

Írta:

Rangos helyezéseket értek el tanulóink a Kempo Világkupán.

Hat országból több mint 400 versenyző indult a 2015. március 6-7-én Százhalombattán rendezett XIII. Juhász Ferenc emlékversenyen és nyílt Kempo Világkupán. Iskolánk tanulói közül Németh Ádám (107-es osztály) és Kaló Flóra (217-es osztály) kiváló eredményeket értek el.

"Az ágazati szakközépiskolai oktatásban megszerzett érettségi vizsgát követően az érintettek - a belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendészeti szakközépiskolákra vonatkozó szabályokról szóló 32/2005. (VI. 30.) BM-OM együttes rendeletnek megfelelően - sikeres felvételi eljárás alapján vehetnek részt a szakképesítés megszerzésére irányuló képzésben, ezáltal részükre biztosított a rendőr tiszthelyettes szakképesítés tekintetében a szakirányú továbbtanulás."

A belügyminiszter teljes közleménye az alábbiakban olvasható:

2015. március 13., péntek 00:00

MRK elismerés

Írta:

A Magyar Rendvédelmi Kar emlékéremmel jutalmazta Juhászné Gazsi Melinda koordinációs főelőadó asszonyt, amit a Belügyminisztériumban vehetett át 2015. március 10-én.

1. oldal / 8