Fõ tartalom

2015. augusztus 27., csütörtök 00:00

Tűzoltók az ország minden részéről

Írta:

2015. augusztus 24-26. között rendezték meg a tizedik Országos Tűzoltó Szakmai Vetélkedőt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett nagyszabású programsorozatnak idén Miskolc adott otthont. A megyei döntőkből bejutott hivatásos tűzoltók, valamint a szintén rajthoz álló önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók csapatversenyekben és egyéniben is összemérték tudásukat. *

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola rész vállalt a szakmai verseny sikeres lebonyolításában. Iskolánk szállást, étkezést és konferencia termet biztosított a közel 250 fő versenyzőnek és szervezőnek.

Nem minden napi látvány volt az iskola alakuló terén a közel 30 tűzoltó autó, melyek katonás rendben sorakoztak.

2015. augusztus 26., szerda 00:00

Tájékoztató II. évfolyamos osztályok részére

Írta:

T Á J É K O Z T A T Ó
II. évfolyamos osztályok részére

Tájékoztatom, hogy a Magyarországot érintő migrációs helyzet kezelése érdekében, szükségessé vált a rendészeti szakközépiskolák másodéves tanulóinak próbaidős rendőr őrmesterré történő kinevezése 2015. szeptember 01. hatállyal. Ennek érdekében a tanulói állomány teljes egészét érintően, a HSZT rendelkezései alapján, szükséges egészségügyi és pszichológiai vizsgálatok lefolytatása.

A feladatok zökkenőmentes végrehajtása érdekében a II. évfolyamos állománynak az alábbi feladatokat kell végrehajtania:

  • 2015. augusztus 27-én csütörtökön 07.30 órakor jelenjen meg az MRSZKI alakuló terén
  • hozza magával az összes ruházati termékét, különös tekintettel azokra, amelyek a kinevezéssel kapcsolatban cserére kerülnek (pl. ruházati tépőzáras felirat)
  • hozza magával az alábbiakban felsorolt dokumentumokat, igazolásokat:

Augusztus 17-18-án került sor a 2015 évi szeptemberi évfolyamra felvételt nyert jelentkezőinkkel a Tanulói szerződés megkötésére. A szerződés rögzíti a tanulmányi időszakra vonatkozó jogokat és kötelességeket mind a tanuló, mind az iskola részére.

Leendő tanulóink részletes tájékoztatást kaptak Igazgató Úrtól és helyettesétől a képzéssel-, a szakmai sajátosságokkal-, iskolánkkal- és a Rendőrséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2015. augusztus 08., szombat 00:00

MÁK Közszolgálati Tisztvelők Napja

Írta:

A Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága iskolánkon rendezte meg a Közszolgálati Tisztviselők Napja rendezvényüket, amin 130 fő vett részt 2015. augusztus 7-én, pénteken. A kellemes nyári melegben csapatépítés szellemében vicces és játékos feladatokat oldottak meg a résztvevők, akik a rendezvényt egy kellemes esteebéddel zárták.

2015. augusztus 08., szombat 00:00

Karate táborok

Írta:

Hetedik alkalommal kerül iskolánkban megrendezésre az Oyama Karate Kyokushin Hungary nemzetközi edzőtábora. Idén augusztus 3 – 7 között közel 100 fő részvételével zajlik a tábor, melyet Shihan Borza József 6 danos mester vezet. Az edzőtábort dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőr-főkapitány nyitotta meg.

A résztvevők napi 3 edzéssel készülnek, amely embert próbáló feladat ebben a hőségben. Az edzőtábor többek részére övvizsgával zárul az utolsó napon.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztálya 2015. július 14-15-én, iskolánkon rendezte meg az Országos Tevékenység-irányítási versenyt. A versenyen minden megyei rendőr-főkapitányság és a BRFK 3 fős csapattal képviseltette magát.

2015. június 26., péntek 00:00

Kibocsátó ünnepség 2015.

Írta:

2015. június 25-én került sor a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola 2013/2015-ös évfolyamának kibocsátó ünnepségére.

A most végző ifjú rendőreink 2014. február 22-én a budapesti Syma Csarnokban Magyarország Miniszterelnöke előtt tették le rendőri esküjüket. Ezeket az ünnepélyes pillanatokat a Rendőri eskü szövegének meghallgatásával elevenítette fel 489 tanulónk, mivel az eskü tartalma most vált teljessé, hiszen szakképesítésük birtokában teljes intézkedési jogkörrel kezdik meg rendőri pályafutásukat.

2015. június 25-én volt a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola naperőművének ünnepélyes átadása. Ezzel a nappal megkezdődött a próbaüzem, mely az intézmény áramfogyasztásának közel 32%-át fogja a természet segítségével biztosítani. A 119,90 millió forint Európai Uniós támogatás segítségével létrehozott beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat közösen finanszírozta.

A Magyar Rendvédelmi Kar 2015. június 5-6-án, első alkalommal rendezi meg az ágazat teljes területét érintő családi napját a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában.

A rendezvény célja, hogy a Belügyminisztérium alá tartozó szervezeti egységek, valamint a hétköznapokban a rendvédelem területén közösen tevékenykedő szervezetek minél szélesebb betekintést nyerjenek egymás munkájából, egymás eszközeinek felszereléseinek, technikáinak, ismeretéből...

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, és az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő „Roma és/vagy szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalok tehetségfejlesztésének, a mentorálást végző pedagógusok továbbképzésének és különböző szervezetek együttműködésének támogatása” címmel írt ki pályázatot, melyre a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola („Akkreditált Kiváló Tehetségpont”) roma rendészeti pályaorientációs és tehetségfejlesztő tábor megszervezésére és megvalósítására irányuló programtervet készített.

A pályázat kiírója programunkat 1.000.000,-Ft támogatásban részesítette.

A teljes cikket itt olvashatja.

2015. június 08., hétfő 00:00

Magyar Rendvédelmi Kar 1. Családi Napja

Írta:

2015. június 5-6-án tartotta meg a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) első alkalommal az ágazat teljes területét érintő családi napját a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában.

A rendezvény célja az volt, hogy a Belügyminisztérium alá tartozó szervezeti egységek, valamint a hétköznapokban a rendvédelem területén közösen tevékenykedő szervezetek minél szélesebb betekintést nyerjenek egymás munkájából, egymás eszközeinek felszereléseinek, technikáinak, ismeretéből... további cél, első sorban Miskolc város lakóinak, de az ország érdeklődőinek is lehetőséget kívánunk biztosítani, a rendvédelembe történő betekintésre.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Pintér Sándor Magyarország Belügyminisztere volt.

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola Tehetségpontja "Multikulturális ismeretekkel a hatékony rendőri intézkedésért" címmel szervezett tehetséggondozó műhelyt május hónapban. A kidolgozott program a "Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2013-2014. évi cselekvési programja" alapján tehetséggondozó műhelyek számára kiírt pályázathoz kapcsolódott.

A tehetséggondozó műhely programjának megvalósításával célunk az volt, hogy a beválogatott tanulók ismereteket kapjanak a Magyarországon élő, multikulturális népcsoportokról, kiemelve a roma és a zsidó közösségeket. Ismerjék meg származási országaikat, tradícióikat, vallási, kulturális szokásaikat, az emberiség és az ország fejlődésében kiemelkedő szerepet játszó tudósaikat.

Bővebben

1. oldal / 10