Fõ tartalom

ÉReTT - Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács

ÉReTT logo

Az "ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI RENDÉSZETI TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCS"

(továbbiakban: ÉReTT) 2015. március 13-án jött létre a rendészeti pályára orientálódott fiatal tehetségek megtalálása, fejlesztése, érvényesülésük, tehetségük hasznosulásának segítése céljából 22 alapító tag együttműködésével.

A Tanács működési szintje regionális.

Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács megalakulása óta első alkalommal adott át - a tagszervezetek ajánlásai alapján - díjakat tehetséges fiataloknak és tehetségsegítőknek. A díjak adományozására az ÉReTT elnöksége 2016 áprilisában hirdetett meg pályázatot 3 kategóriában, melyekre a tagszervezetektől összesen 24 ajánlás érkezett.

2. ÉReTT szakmai fórum 2016

Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács"Együtt a rendészet tehetséges fiataljaiért" címmel 2016. május 19-én második alkalommal szervezett szakmai fórumot, melynek helyszíne ezúttal a baktalórántházai Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium volt.

Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács a rendészeti pályaorientációs-, és a rendőr tiszthelyettes képzésben tehetséges fiatalok eredményeinek, valamint a tehetségsegítők kiemelkedő szakmai munkájának elismerése céljából első alkalommal adományoz ÉReTT Díjat.

Az "Együtt a rendészet tehetséges fiataljaiért" címmel meghirdetett program keretében tagszervezeteink között 3 új Tehetségpontot köszönthetünk. Ezek az intézmények vállalták, hogy tehetségsegítő munkájukat, tevékenységeiket a Nemzeti Tehetség Program szellemiségére figyelemmel szervezik és valósítják meg.

Az ÉReTT a rendészeti területen tehetséges fiatalok jutalmazása és az őket segítő szakemberek elismerése érdekében "Elismerési rendszer"-t dolgozott ki, melyhez kapcsolódva 2016-tól évente 1 alkalommal emlékplaketteket tervez adományozni.